Известие

Collapse
No announcement yet.

Губи антифриз (вода) 2.0 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Губи антифриз (вода) 2.0 ТС

Прочетох темите , ама точно като моя проблем не виждам.
    Та колата губи охлаждаща течност - в началото губеше много малко (преди месец) обаче последните дни взе да изчезва по 1,5 литра за 30 километра градско в София.
    Иначе стъклата не се потят, колата върви нормално - не пуши (даже и последните студени дни) обаче и не мога да разбера дали тече някъде щото влажно и не мое да се разбере.
    Някой имал ли е подобни проблеми.
    Сега се чудя дали е от радятори,връзки или пък ще се налага сваляне на главата щото ако влиза там водицата ....технически не съм много запознат , та може малко да ме насочите са вариантите преди да тръгна по сервизи.

П.П. Парното си работи, освен когато беше намаляла повечко една сутрин забелязах че не бачка , долях вода и почна да бачка пак - та сега съм с една тубички вода в колата постоянно - обаче иде зима и трябва да я оправя за да сложа антифриз
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Колега, миналата година пак ли така беше? Прегрявана ли е някога тази кола? Надупи се отпред и виж дали не капе върху гредата под радиатора.
    Ако с огледи не констатираш нищо, най добрия вариант е надуване на системата да се провери под налягане.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Разглобяване му е майката явно
      При мен губи около 700гр за около 600км.
      Но капе от към радиатора, въпроса е че ще трябва много да разглобявам да видя от къде точно и т.н.

Comment

отиваш до лукоил, взимаш една синя тубичка, на нея пише за спиране на теч от радиатор струва 10лв мисля , слагаш и забравяш за проблема си, моя така течеше доста, ливнах му 1 тубичка и сичко се опраи !

Comment

Като резултата от тези тубички, дето са уж за спиране на теча е - тотално запушване на елементи от инсталацията, както и евентуално смяна в последствие на радиатора за купето.
          Arena Coast Customs

Comment

И аз бях така и накрая протече вече радиатора и се спря с доливането, 200лв. нов
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
              Прочетох темите , ама точно като моя проблем не виждам.
              Та колата губи охлаждаща течност - в началото губеше много малко (преди месец) обаче последните дни взе да изчезва по 1,5 литра за 30 километра градско в София.
              Иначе стъклата не се потят, колата върви нормално - не пуши (даже и последните студени дни) обаче и не мога да разбера дали тече някъде щото влажно и не мое да се разбере.
              Някой имал ли е подобни проблеми.
              Сега се чудя дали е от радятори,връзки или пък ще се налага сваляне на главата щото ако влиза там водицата ....технически не съм много запознат , та може малко да ме насочите са вариантите преди да тръгна по сервизи.

П.П. Парното си работи, освен когато беше намаляла повечко една сутрин забелязах че не бачка , долях вода и почна да бачка пак - та сега съм с една тубички вода в колата постоянно - обаче иде зима и трябва да я оправя за да сложа антифриз
              Виж си маслото, ако е станало на боза значи проблема е в главата, ако е ОК значи имаш теч от някъде
              Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Аз губех така мистериозно миналата година и се оказа Водна помпа . Някакъв клапан със странно име дето не му знам фунцията . Смених я с нова Behr 65-70 лв ако не се лъжа и спряха мистериозните течове . Пак така не се виждаше къде капе и една сутрин видях под колата от страната на ремъците как снега беше посинял от антифриза .
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

След дълъг престой на колата огледай всяко местенце по двигателя,маркучите и радиатора.Ако трябва и с фенерче си свети.Целта е да е стоял студен двигателя.Може да сипеш някакъв оцветител в казанчето, и боя за яйца би свършила работа. При мен губеше около 0,5л. на 200-300км, но теча беше видим от радиатора.Сипах една добавка за 12лв от ОМВ и от тогава за 15000км да съм долял към 100мл.
                  Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Май нещо радиаторите им куцат. Моя също сълзеше по ъглите. И не е 200 лв. за жалост.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Даже има за 167лв в евро07...

Comment

Първоначално публикувано от life style Покажи съобщение
                        отиваш до лукоил, взимаш една синя тубичка, на нея пише за спиране на теч от радиатор струва 10лв мисля , слагаш и забравяш за проблема си, моя така течеше доста, ливнах му 1 тубичка и сичко се опраи !
                        Оста'й таз' раЛта
                        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                          Оста'й таз' раЛта
                          е. кои както си прецени, аз рискувах и се оправи теча, на които не му се рискува да си купи нов !

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                            Май нещо радиаторите им куцат. Моя също сълзеше по ъглите. И не е 200 лв. за жалост.
                            То не че куцат радиаторите Дидо, ми наште шлепове са за музея. Ма понеже са си най-убавите - нема как, че ги прайме.
                            Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                              Даже има за 167лв в евро07...
                              Такъв, който да става за тази кола - т.е. суперка, без преправяне, струва не по-малко от 400 и лева. Това без ДДС и с отстъпка. Проверено. Глупавите италиани сложили медни радиатори... Тези дни ще сложа снимки на нов радиатор от стария модел и малко преправки на дифузора.
                              Attached Files
                              Last edited by didod; d.m.y г., 11:44.
                              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X